marți, 24 aprilie 2012

Chelated Zinc


Zincul actioneaza in organism ca un veritabil "agent de circulatie". Controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. Intra in componenta multor enzime de importanta vitala ce catalizeaza numeroase reactii biochimice, de la cele care contribuie la dezvoltarea celulelor pana la cele care duc la sinteza testosteronului (hormonului sexual masculin). Zincul se gaseste in cantitati foarte mici in organism si, din aceasta cauza este necesara o permanenta suplimentare a alimentatiei cu preparate continand Zinc. Un aport insuficient, chiar pentru perioade scurte (o saptamana), reduce ritmul de dezvoltare a musculaturii si capacitatea de raspuns a sistemului imunitar, avand ca efect scaderea rezistentei organismului fata de diverse infectii.
Zincul este indispensabil in biosinteza proteinelor si implicit a acizilor nucleici, ADN si ARN. Participa la sinteza insulinei (hormon secretat de poancreas, necesar pentru metabolismul glucidelor). De asemenea, are un rol important in mentinerea echilibrului acido-bazic. Intervine in mod obligatoriu in dezvoltarea si maturarea aparatului reproducator. Prostata functioneaza normal numai in prezenta unei cantitati corespunzatoare de zinc. Asadar ajuta la ameliorarea anumitor boli ale prostatei si, mai mult decat atat, poate fi eficient in tratamentul sterilitatii.

Diverse cercetari au aratat ca unele forme ale impotentei sunt provocate - la un numar mare de persoane - de lipsa cronica de zinc. Astfel s-ar putea explica si faptul ca stridiile sunt considerate un afrodisiac (substanta care stimuleaza apetitul sexual) deosebit de eficient, acestea continand o cantitate mare de zinc in forme usor asimilabile de catre organism.
Observatiile clinice au demonstrat ca in unele cazuri de impotenta se pot obtine ameliorari substantiale printr-o simpla introducere in alimentatie a unei suplimentari de zinc si de vitamina B6. De aceea, la barbati se recomanda adminsitrarea in permanenta a suplimentelor alimentare cu zinc, pentru a se mentine o concentratie sangvina optima.
Persoanele in varsta care sufera de senilitate necesita suplimente alimentare cu zinc si mangan, deoarece aceste minerale pot avea efecte pozitive. Femeile care prezinta dereglari ale ciclului menstrual, inainte de inceperea unui tratament hormonal prescris de medic e bine sa incerce efectele curative ale unei suplimentari cu zinc a alimentatiei zilnice. Ultimele cercetari au dovedit ca zincul are un rol important si in normalizarea functiilor cerebrale si poate fi utilizat ca adjuvant in tratamentul unor boli psihice (schizofrenie). Zincul accelereaza vindecarea ranilor si reduce in mod substantial depunerile de colesterol. Poate avea efecte pozitive si in cazul scaderii sensibilitatii gustative. Ajuta la disparitia petelor albe ale unghiilor.
Plumbul si Cadmiul din atmosfera oraselor mari, provenite din gazele de esapament ale masinilor, precum si fumul de tigara constituie factori de risc pentru sanatatea populatiei. Carenta de zinc determina retinerea unei cantitati mai mari de plumb si cadmiu in organism, iar administrarea de suplimente alimentare cu zinc reduce fixarea acestor elemente toxice in corp. Asadar zincul paste oferi o anumita protectie si impotriva efectelor nocive ale mediului poluat.

Zincul
este absolut necesar pentru producerea testosteronului care intensifica anabolismul proteinelor, ceea ce favorizeaza dezvoltarea musculaturii si dezvoltarea fizica in general. De asemenea, regleaza si motricitatea musculara. Organismul sportivilor necesita o cantitate mai mare de zinc, in comparatie cu al celorlalti oameni. In timpul antrenamentelor si concursurilor acestia pierd o cantitate mare de zinc si din cauza transpiratiei abundente. De asemenea, zincul intensifica si sinteza de hemoglobina (din structura globulelor rosii) si sinteza de fosfolipide (lecitina).
Zincul se gaseste in cantitati apreciabile in carne (de vita, miel, porc etc.), in alimente de origine marina (pesti, raci, crabi, etc.) si in oua. Alte alimente cu continut bogat in zinc sunt: germenii de grau, drojdia de bere, semintele de dovleac, laptele degresat si mustarul.
Food and Drug Administration din SUA recomanda unui barbat adult un aport zilnic de 15 mg de zinc. Cercetarile au demonstrat ca, in America, prin hrana zilnica ajung in organismul barbatilor doar 8,6 mg din acest metal, adica ceva mai mult decat jumatate din cantitatea necesara si din aceasta cauza sunt frecvente imbolnavirile datorate deficitului de zinc. Nu se cunosc cercetari similare efectuate in Romania si nici statistici din care sa rezulte date exacte privind aceasta problema pe plan local, dar aproape sigur situatia nu este mai buna la noi in tara.

Un flacon de Chelated Zinc are 100 de tablete .

vineri, 20 aprilie 2012

Vital AB


Vital A
Grupa sanguina A este caracterisitica vegetarienilor. Alimentatia omului modern cu grupa sanguina A trebuie sa se bazeze in primul rand pe vegetale - datorita codului sau genetic. Alimentele bazate pe legume si fructe trebuie sa asigure un aport corespunzator de vitamine si minerale, iar necesarul zilnic de fier si proteine trebuie asigurat din alte surse. Pentru mentinerea capacitatii de rezistenta (datorita predispozitiei genetice spe afectiunile cardio-vasculare), trebuie sa se consume vitamina B12, Vitamina C, acid folic, acid pantotenic, bioflavonoide (quercitina) si Vitamina E. Este deosebit de indicat consumul de ceai verde, ghimbir, paducel, patrunjel. Acestea au efect benefic asupra echilibrului bio-fizic al organismului celor cu grupa sanguina A si actioneaza sinergic. Desigur, toti acesti nutrienti esentiali se regasesc printre cei 44 de componenti ai produsului Vital A
Vital B
Grupa sanguina B este o grupa de sange mai putin specifica. Persoanele cu grupe sangvine B pot consuma alimente de orice fel. Pot manca mai multe carne decat cei din grupa A, avand insa nevoie de lapte si produse lactate. Suplimentul natural complex Vital B serveste la completarea necesarului de vitamine si oligoelemente bazat pe cerintele acestei grupe sanguine. Extractele de plante din compozitia acestui produs - radacina de lemn dulce, patrunjel, brocoli, soc, ciuperci reishi si shiitake - au o actiune benefica asupra digestiei, activitatilor cerebrale si capacitatii de rezistenta generala a persoanelor cu grupa sanguina B.
Specificul alimentatiei corespunzatoare grupelor sanguine A si B este valabil si pentru grupa AB. In procesul evolutiei, grupa sanguina AB s-a format in urma amestecului grupelor sanguine A si B. Astfel, aceste persoane isi pot asigura necesarul de vitamine si minerale, dar un aport suplimentar de vitamina C ar fi benefic, deoarece aceia cu grupa sangvina AB au o aciditate gastrica scazuta. Pentru cresterea rezistentei organismului fata de diverse infectii, pentru prevenirea aterosclerozei, a infarctulul miocardic, precum si a cancerului, persoanele cu grupa sangvina AB au nevoie atat de oligoelemente, cat si de plante medicinale. Datorita predispozitiei catre afectiunile cardio-vasculare si tumorale, se recomanda in primul rand consumul unor antioxidanti si al unor minerale din extracte de plante - ceai verde, usturoi, broccoli, telina, ghimbir. Printre cei 44 de componenti ai produsului Vital AB se gasesc si numeroase alte substante active specifice acestei grupe sanguine.

luni, 16 aprilie 2012

Shark Aid

Cercetatorii au manifestat un interes deosebit pentru rechini datorita vitalitatii si longevitatii lor deosebite. Acestia exista ca specie de peste 400 de milioane de ani, de dinaintea dinozaurilor. Desi nu au oase, deci nici maduva osoasa, care la alte animale sprijina sistemul imunitar, s-a dovedit ca ranile lor se vindeca foarte repede si nu se infecteaza.
Dintre toate vietuitoarele planetei, rechinii, care traiesc pe pamant de atata timp, sunt singurele animale care nu au suferit imbolnaviri masive sau modificari genetice majore de-a lungul timpului.
Ba mai mult chiar, tesutul cartilaginos al rechinilor este unul dintre putinele care nu sunt vascularizate, iar misterul îl reprezinta cantitatea impresionanta de proteine antiangiogenetice care suprima aparitia oricaror vase de sange. Aceasta constatare i-a dus pe oamenii de stiinta la ideea punerii in contact a cartilajului de rechin cu tesuturile bogat vascularizate al unei tumori in dezvoltare, in vederea inhibarii vascularizatiei si necrozarii tumorii.
Desi civilizatia de azi a poluat excesiv marile, aerul si padurile, rechinii au fost putin afectati de atacul poluantilor, dovedind o rezistenta fizica deosebita. Aceste observatii au declansat interesul cercetatorilor din intreaga lume si astfel s-au descoperit efectele benefice ale administrarii Cartilajului de Rechin in scopul imbunatatirii sanatatii umane.
Prin intermediul site-ului PRODUSENATURALE.EU, poti intra in posesia produsului Shark Aid in 2-4 zile. Totodata ai garantat CEL MAI MIC PRET de distributie din Romania la toate produsele din gama Calivita! 
Shark Aid - cartilaj uscat de rechin
Un flacon are 90 de tablete si costa 119,90 RON (cel mai mic pret de distributie). O tableta contine:
- Cartilaj uscat de rechin (puritate 100%)...750 mg
   Acesta inglobeaza in compozitia sa:
- Calciu
- Fosfor
- un nivel ridicat de mucopolizaharide:
- glucozaminsulfat
- condroitinsulfat
- 6-7 proteine cu rol in inhibarea vaselor de sange ale tumorilor
- colagen

Beneficii ale utilizari Shark Aid

Imunitate. Datorita mucopolizaharidelor din compozitie cartilajul de rechin are efect de ridicare a imunitatii prin productia crescuta de de anticorpi si regenerare si inmultire leucocitara.
Antitumoral si anticancerigen. In contact direct cu o tumora vascularizata (precum in cazul cancerului de stomac), cartilajul de rechin se poate dovedi un adjuvant important in tratamentul anti-tumoral. De ce? Fiindca odata cu formarea tumorii, are loc angiogeneza sau neo-vascularizatia: crearea si dezvoltarea retelei sanguine a tesutului tumoral. Reteaua sanguina a unei tumori este mai fragila decat o retea sanguina normala, de aceea, proteinele din cartilajul de rechin in contact cu vascularizatia tumorala inhiba formarea de noi vase de sange si pot duce la necrozarea tumorii. Prin inhibitia angiogenezei, cartilajul de rechin previne totodata formarea de metastaze (diseminare tumorala).
Boli osteo-articulare. In aceste afectiuni are loc o hipervascularizatie care favorizeaza distrugerea cartilajelor si articulatiilor. Cartilajul de rechin - prin mucopolizaharidele din compozitie - participa la regenerarea cartilajelor, reduce inflamatia si durerea, reda mobilitatea articulara si inhiba vasularizarea locala in artrita, artroza, reumatism. Mucopolizaharidele sunt lubrifianti naturali ai articulatiilor, constand in: colagen, acizi aminati, glucozaminsulfat, condroitinsulfat.
In osteoporoza. Cartilajul de rechin ajuta prin continutul ridicat de calciu si fosfor la regenerarea tesutului osos.
In retinopatia diabetica. Ca imunomodulant si antiinflamator diminueaza durerile, tulburarile de vedere se calmeaza, iar simptomele apar din ce in ce mai putin.
In astm bronsic. Cartilajul de rechin stimuleaza imunitatea generala a organismului, dar si pe cea pulmonara si are efect antiinflamator pentru bronhii.
La menopauza. Un produs naturist cu cartilaj de rechin este o sursa naturala de proteine, carbohidrati si minerale necesare organismului, de aceea este recomandat femeilor aflate la menopauza.
Recomandat pentru sportivi. Contribuie la reducerea efectelor traumatismelor musculare, sinoviale si articulare, are efect pozitiv asupra fiziologiei cartilajelor si articulatiilor.

luni, 9 aprilie 2012

Vital 0


Pentru mentinerea sanatatii persoanelor cu grupa sanguina 0, este recomandat consumul de extracte din plante speciale, cum ar fi yucca, patrunjelul, curcuma, hreanul, si radacina din lemn dulce. Vital 0 contine toate aceste ingrediente plus multe alte substante active, vitamine si minerale.
Persoanele cu grupa sanguina 0 sunt mari consumatoare de carne, au un tract digestiv puternic si aciditate crescuta, sistem imunitar activ si sunt intolerante fata de schimbarile de mediu si, mai ales, de dieta.
Cei cu grupa sanguina 0 manifesta o tendinta crescuta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului), ceea ce poate duce la cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala.
Daca ai grupa sanguina 0, iti este recomandata alimentatia bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita si miel, cat mai proaspata, fara adaos de conservanti si alti aditivi.
Carnea de peste (cod, pastrav, macrou, stiuca, somon) trebuie sa faca parte din meniul tau zilnic, aceasta fiind o importanta sursa de iod necesara pentru reglarea functiei tiroidiene.
O alta sursa importanta de proteine si grasimi vegetale o constituie nucile si semintele crude de dovleac. Pentru grupa sanguina 0 e recomandat sa folosesti numai uleiul de masline si sa consumi mari cantitati de legume si fructe.
Starea de sanatate pentru grupa sanguina 0:
Dintre toate cele patru grupe de sange, grupa sanguina 0 reactioneaza cel mai bine in fata stresului si au un sistem imunitar si un psihic puternic. Pentru o buna stare de sanatate, sunt dependeti de exercitii fizice viguroase, avand o circulatie sanguina deficitara.
Exercitii fizice:
- aceste persoane sunt rezistente la exercitiile fizice solicitante;
- se recomanda practicarea urmatoarelor tipuri de exercitii: aerobic, jogging, gimnastica sportiva, sporturi de contact.
Afectiuni posibile: astm, rinita alergica si alte tipuri de alergii, artrita, intoleranta alimentara.
Cele mai indicate legume pentru alimentatia ta sunt: legumele verzi (spanac, urzici, patrunjel, stevie), guliile, sfecla, ardei, hrean, ceapa, rosii, ridichi, usturoi, morcovi, telina.
Fructele benefice pentru tine sunt: prunele, smochinele, ananasul, ciresele negre, merele, grapefruitul, strugurii, lamaile, pepenele verde, piersicile, perele, stafidele, ciresele, kiwi si zmeura.
Sunt recomandate sucurile naturale din legume sau fructe cu un continut scazut de zahar, berea si vinul rosu in cantitati moderate.
Grupa sanguina 0:
- Purtatorii de grupa sanguina 0 au in general tendinta de a fi solitari;
- Sunt persoane intuitive, focalizate, independente, increzatoare, cu calitati de lideri;
- In cele multe situatii prefera sa se bazeze pe fortele proprii;
- Persoane organizate si determinate, care de cele mai multe ori isi ating obiectivele propuse;
Vital 0 pentru grupa sanguina 0 contine 39 de spubstante active special alese pentru o functionare optima a organismului.
Flaconul Vital 0 contine 90 tablete.

miercuri, 4 aprilie 2012

Vital Woman


Suprasolicitarea si stresul cotidian al existentei noastre declanseaza de multe ori o stare de tensiune permanenta, indispozitie, diminuarea vitalitatii, a dorintei si activitatii sexuale. In acceptiunea dr. Christiane Northrup aceste simptome rezulta din lipsa unei "aport energo-informational complet", necesar pentru realizarea armoniei dintre trup si suflet. "Aportul complet" este conditionat de interactiunea dintre "alimentatia fizica", "alimentatia energetica" si "alimentatia spirituala".
Alimentatia energetica se defineste prin relatia mediu-om, precum si prin relatiile interumane (cu cercul de prieteni si cunostinte din viata noastra). Daca acest tip de alimentatie este dominat de influente negative, atunci si alimentatia spirituala va fi afectata. Alimentatia spirituala este asigurata de evenimentele culturale la care participam, de obiectivele pe care ni le fixam, precum si de viata sentimentala care se implineste prin relatiile sexuale.
Pentru remedierea carentelor energetice si spirituale se pot utiliza anumite plante ale caror efecte benefice la nivel fizic, mental si emotional au fost semnalate si de literatura stiintifica de specialitate. Acestea actioneaza la nivelul alimentatiei fizice, dar intervin si in restabilirea echilibrului dintre cele trei tipuri de alimentatii. Pe baza cunostintelor actuale din acest domeniu, au fost realizate diverse produse in a caror compozitie se regasesc extracte naturale care induc confortul fizico-psihic, stimuleaza echilibrul emotional, maresc performanta fizica si mentala, imbunatatesc activitatea sexuala atat la femei, cat si la barbati.
COMPONENTELE VEGETALE ale produsului natural pentru sanatate VitalWoman de la Calivita au numeroase substante active care actioneaza la nivel molecular, biochimic si biofizic. Un rol deosebit revine fitosterolilor din compozitie. Astfel:
- Catuaba (Juniperus Brasiliensis) actioneaza favorabil asupra starii fizice a organismului si asupra activitatii sistemului nervos central.
- Damiana (Turnera Diffusa), prin continutul sau bogat in beta-sitosterina, intervine favorabil in prevenirea starilor depresive, asigura confort psihic, este usor afrodisiac si diuretic. Este util si in prevenirea starilor de oboseala cronica la ambele sexe.
- Sarsaparilla (Smilax Officinalis) are efect antiinflamator, antipiretic, antiseptic.
- Maca (Lepidium Meyenii) creste libidoul si poate avea efecte pozitive in caz de infertilitate.
- Suma (Pfaffia Paniculata) actioneaza benefic in organismul feminin prin cresterea energiei, capacitatii de rezistenta, apetitului sexual.
- Saw Palmetto (Palmierul pitic) ajuta la ameliorarea infectiilor urinare, ajuta la urinarea normala si scaderea simptomelor urologice; scade nivelul de dihidrotestosteron.
- Unicornul (Aletris Farinosa) contine saponina cu efect estrogen, precum si o substanta care intareste uterul, influentand favorabil in diverse perioade hormonale starea psihica a femeilor.
- Guarana (Paullinia cupana) este una din cele mai cunoscute plante din Brazilia si Uruguay. Guaranina este principala substanta biologic-activa din guarana. Datorita continutului crescut intr-o substanta similara cofeinei, guarana se mai numeste si "cola braziliana". Contine de 2-3 ori mai multa pseudo-cofeina decat continutul in cofeina al cafelei sau ceaiului, avand efecte fiziologice similare (datorita substantelor teina si teobromina), fara insa a prezenta efectele secundare ale cofeinei. Stimuleaza sistemul nervos central, scade oboseala, intarzie somnul, creste rezistenta in activitati suprasolicitante, imbunatateste reflexele conditionate, creste ritmul metabolismului, scade senzatia de foame.Va asteptam pe produse naturiste sa achizitionati acest produs !

duminică, 1 aprilie 2012

Vein Care


Vein Care este un gel special conceput pentru a combate problemele vaselor de sange: varice, tromboflebite, tromboze, picioare grele, hemoroizi si circulatie periferica deficitara.

Componentele principale ale Vein Care sunt extractul de saliva de lipitori si extract din planta Siegesbeckia. Printre substantele care se gasesc in extractul din saliva lipitoarei, cea mai importanta este hirudina, care impiedica formarea cheagurilor de sange si are efect analgezic si vasodilatator. Fata de celelalte anticoagulante, hirudina isi exercita efectul fara a necesita prezenta altor factori anticoagulanti interni. Are o actiune complexa asupra venelor varicoase ale picioarelor. Hirudina inlatura senzatia de ingreunare si umflare a picioarelor. Reda elasticitatea pielii uscate şi o catifeleaza.
Vein Care reduce aparitia unor dureri spontane, frecventa crampelor, formarea edemelor, senzatia de oboseala si de ingreunare a picioarelor, inrosirea pielii, durerea la atingere, numarul petelor albastre. Accelereaza absorbtia cheagurilor de sange.
Boala varicoasa a venelor afecteaza 20-25% din populatia feminina si 15% din cea masculina, femeile avand o predispozitie mai pronuntata. Orice vena poate deveni varicoasa dar cele mai afectate sunt cele din gambe. Aceasta se datoreaza faptului ca statul in picioare creste presiunea in venele inferioare.
Varicele sunt un semnal si pentru existenta altor afectiuni legate de sistemul circulator. Exista o multitudine de factori care cresc riscul aparitiei varicelor: solicitarea crescuta a picioarelor, locul de munca sedentar sau in picioare, absenta miscarii sistematice, surplusul de greutate, sarcina, modificarile hormonale, predispozitia ereditara. Simtomele specifice  pentru varice: oboseala si ingreunarea piciorului, formarea edemelor la niveluil gleznelor, dureri in diferite puncte ale gambei si talpii, colorarea pielii.

Utilizare cremei Vein Care in diferite afectiuni:

Varice - dupa o baie calduta, se ung picioarele pe zonele afectate, prin miscari de jos in sus, se infasoara cu un material din fibre naturale (lana, bumbac) si se lasa sa actioneze peste noapte.
Hemoroizi - dupa igiena locala, se unge gelul Vein Care de cateva ori pe zi (atentie a se evita constipatia).
Reumatism, artrita, artroza spondiloza, discopatie, sciatica, lumbago lombosciatica - se ung zonele afectate, inflamate si dureroase de cateva ori pe zi, se acopera si se lasa sa actioneze.
Mastoza - se ung sanii si se maseaza prin miscari circulare usoare, de 2-3 ori pe zi.
Edeme, hematoame, vanatai - se unge si se maseaza usor zona de cateva ori pe zi