joi, 31 mai 2012

Spirulina Chlorella Plus


Prezentarea in detaliu a produsului naturist Spirulina Chlorella Plus de la Calivita
Anumite specii de alge sunt cunoscute de oameni de foarte mult timp. In tarile asiatice sau africa, dar si in America Centrala si de Sud, algele sunt alimente foarte populare chiar si in zilele noastre. Occidentul le-a descoperit doar recent, aici fiind consumate, de cele mai multe ori, sub forma de suplimente alimentare.

Comunitatea stiintifica internationala a considerat intodeauna algele drept surse bogate de proteine de calitate. In anii 1950, cercetatorii au avansat ca acestea ar putea pune capat foametei din tarile in curs de dezvoltare. In ultimul timp algele au devenit obiectul unei serii intregi de cercetari stiintifice, cu rezultate promitatoare in ceea ce priveste eliminarea toxinelor din organism (de exemplu, a metalelor grele), normalizarea nivelului de lipide din sange, cresterea fortei corporale si combaterea obezitatii.

Spirulina creste in ape calde, alcaline. Este raspandita in special in Mexic si America Centrala, dar, datorita popularitatii sale in crestere, este deja cultivata in scop alimentar si industrial. Reprezinta o sursa valoroasa de nutrienti; continutul sau de proteine se ridica la 70%. In plus, este bogata in vitamina B1, fitocianite, clorofila, beta-caroten (contine mai mult beta-caroten decat morcovii), dar si in Vitamina E si o serie de minerale.

Chlorella este, de asemenea, o sursa excelenta de proteine de inalta calitate (~ 60%), vitamine solubile in grasimi, minerale si fibre. In mod asemanator spirulinei, traieste in medii alcaline. Ambele specii de alge sunt cunoscute pentru continutul lor bogat in iod, lucru foarte important pentru Europa, al carei sol este, in cea mai mare parte, sarac in iod, mai mult de jumatate din populatie necunoscand o cantitate suficienta de iod alimentar. Algele sunt surse naturale de iod, acest element gasindu-se sub forma de legaturi organice, care sustin urilizarea sa in organism. Iodul este indispensabil pentru producerea de hormoni tiroidieni, un metabolism adecvat, procesele de productie a energiei si poate ajuta la mentinerea sanatatii parului, pielii si unghiilor. O alta componenta importanta a algelor este cunoscuta clorofila, care transforma aceste doua specii de alge in suplimente excelente pentru curele de detoxifiere si alcalinizare.


Pe langa binecunoscutele si apreciatele alge, acest produs mai contine grau incolit si lucerna (alfalfa), cunoscute pentru efectele lor alcalinizante si purificatoare, bogate in principii nutritive si regeneratoare.


Spirulina Chlorella PLUS mai contine un amestec patentat deosebit, cu urmatoarea compozitie:
- Telina - pe langa vitamine si minerale, contine uleiuri esentiale care ii confera aroma puternica specifica si care au proprietati calmante. Este benefica in artrite, indigestii, reumatism, afectiuni ale nervilor, insomnii, tulburari respiratorii. Telina creste secretia si eliminarea urinei, este un tonifiant si stimulent general.

- Varecul - este deosebit de bogat in vitamine si minerale. Contribuie la buna functionare a sistemului digestiv si detoxifica organismul, ajuta la refacerea membranei celulare, iar prin continutul ridicat de iod contribuie la buna functionare a tiroidei care, la randul ei, controleaza cresterea, energia si metabolismul organismului.

- Varza - contine fitonutrientii care protejeaza organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi (compusi carcinogeni) care pot leza membrana celulara.

- Spanacul - actiunile sale benefice se reflecta asupra vederii, tensiunii arteriale, fortei musculare; poate fi eficient in ateroscleroza, infarct miocardic, mineralizarea oaselor.

- Papadia - este o sursa bogata de nutrienti si alti compusi care pot imbunatati functiile ficatului, pot ajuta la pierderea in greutate, pot regla nivelul zaharului din sange si au actiune diuretica.

- Patrunjelul este deosebit de benefic pentru sistemul digestiv; inhiba secretia histaminei (substanta care poate induce alergii); improspateaza respiratia.

- Luteina - actioneaza impotriva degenerarii maculare. Luteina ofera protectie ochilor si pielii.

- Licopenul - este o substanta extrasa din rosii, una dintre cele mai bogate surse de licopen. Licopenul protejeaza celulele organismului impotriva oxidarii, care este asociata cu cancerul. Licopenul este de doua ori mai activ in reducerea radicalilor liberi decat beta-carotenul.

- Brassica Oleracea - pare a fi deosebit de protectoare impotiva cancerului si bolilor cardiovasculare, doua afectiuni majore care cauzeaza decesul in tarile industrializate.

- Ridichea Neagra - bogata in vitamina B, C, Magneziu, Fier si Calciu, este un excelent mijloc de drenaj pentru vezica biliara si ficat, crescand cantitatea si fluiditatea biliara.

- Aloe Vera - are nenumarate actiuni benefice, are efect antibacterian si antifungic si, de asemenea, este un regenerator celular. Este un tonifiant si detoxifiant general.

Suplimentul alimentar natural Spirulina Chlorella Plus ofera cateva beneficii deosebit de importante:

 - Creste rezistenta fizica
 - Sustine buna functionare a ficatului si tubului digestiv
 - Este o sursa naturala excelenta de clorofila si antioxidanti
 - Deosebit de recomandat pentru alcalinizare si detoxifiere
 - Sustine curele de slabire
 - Cresterea performantele sportive, asigurand un aport sporit de proteine si o multime de alti nutrienti deosebit de benefici
 - Se recomanda cu precadere in hipovitaminoze sau carente de minerale (Ca, Mg si Zn)
 - Este foarte indicat in cazuri de Fatigabilitate / Surmenaj / Oboseala

vineri, 25 mai 2012

Menopausal Formula


Prezentarea in detaliu a produsului naturist Menopausal Formula de la Calivita
La un moment dat in viata, fiecare femeie trebuie sa faca fata schimbarilor intervenite o data cu varsta. Pentru majoritatea, menopauza reprezinta perioada din viata unei femei, incepand de undeva de pe la varsta de 40-50 de ani, caracterizata prin oprirea ciclului menstrual. Printre consecintele acestui fenomen se numara si scaderea productei de hormoni sexuali feminini, adica estrogen si progesteron.
In cazul multor femei, aceste schimbari sunt insotite de simptome neplacute, cum ar fi bufeurile, transpiratia abundenta (mai ales in timpul nopti) si modificarile psihologice - depresii, iritare, insomnii, stari de oboseala. Multe femei se plang de lipsa secretiilor vaginale si acuza dureri in timpul actului sexual. Conform datelor medicale, in timpul menopauzei, femeile devin mult mai sensibile in fata unor afectuni cronice, aceasta fiind perioada in care se declanseaza cu precadere boli ca diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica si osteoporoza. Daca simptomele acestor afectuni si-au facut simtita prezenta dinainte, ele se agraveaza de obicei in perioada menopauzei.
S-a demonstrat ca estrogenii  - hormonii sexuali feminini - exercita un efect benefic, prevenind pierderile de calciu din organism, precum si instalarea bolilor cardiovasculare. Cu cat scade cantitatea de estrogeni, cu atat creste riscul unor afectiuni ca cele mentionate mai sus. Administrarea de hormoni sexuali feminini, desi la moda acum, poate totusi conduce la efecte adverse. Ultimele cercetari in domeniu au aratat ca administrarea de estrogeni in timpul menopauzei creste riscul aparitei cancerului la san si a cancerului colului uterin. Acesta este motivul pentru care chiar si doctorii care cred in terapia cu estrogeni atrag atentia asupra riscurilor si isi sfatulesc pacientele sa recurga la controale regulate pentru a se putea depista din timp eventualele probleme.
Simptomele neplacute ale menopauzei pot fi insa contracarate prin metode care protejeaza totodata organismul impotriva unor boli. Cea mai eficienta metoda se bazeaza pe respectarea unei diete corespunzatoare, care sa includa vitamine, minerale, extracte din plante medicinale, alaturi de exercitiu fizic regulat si relaxare.

Un flacon Menopausal Formula are 135 de capsule

luni, 14 mai 2012

L-Lysine Plus


Produsul natural pentru sanatate L-Lysine Plus de la Calivita este o combinatie de vitamina C cu aminoacidul L-lizina, asigurand ridicarea imunologica si energetica a organisemlor suferind de afectiuni ale pielii, dereglari acido-bazice, devitalizare fizica si psihica.
L-lizina este una aminoacid esential, adica este vital pentru sanatatea organismului, insa acesta nu il poate produce. L-lizina trebuie luata din alimente. Aminoacizi precum lizina sunt constituenti de baza ai proteinelor. L-lizina joaca un rol esential in producerea carnitinei, o substanta responsabila pentru convertirea acizilor grasi in energie si pentru reducerea colesterolului sanguin.
L-lizina ajuta la absorbtia calciului si este vitala pentru prodcerea colagenului, o substanta importanta pentru oase si tesuturile conjunctive, incluzand pielea, tendonul si cartilajul. Este necesara pentru sprijinirea bunei functionari a sistemului imunitar, fiind implicata direct in producerea anticorpilor. De asemenea, are rol important si in biosinteza hormonilor si enzimelor.

Desi majoritatea persoanelor se bucura un aport sficient
de lizina din alimentatie, atletii, vegetarienii si veganii (aripa dura a vegetarienilor), precum si pacientii cu arsuri au nevoie de o cantitate mai mare. Mai mult, nevoia de suplimentare cu lizina apare adesea la persoanele suferind de oboseala, greata, ameteli, pierderea poftei de mancare, agitatie, ochi injectati, incetinirea dezvoltarii, anemie. Dereglarile hormonale, cele de ph, precum si herpesul cer de cele mai multe ori un aport de lizina de cea mai buna calitate.
 
In intampinarea acestor nevoi (si nu numai) vine suplimentul natural L-Lysine Plus de la Calivita.
L-Lysine Plus impiedica atat reactivarea, cat si multiplicarea viruslui herpetic. Odata ce o persoana a contactat virusl herpetic, acesta ramane in organism. Chiar daca herpesul nu este vizibil pe piele, virusul ramane in stare latenta in sistemul nervos central, unde nu produce leziuni. Cand virusul se reactiveaza, acesta circula prin nervi pentru a ajunge la suprafata pielii. Aceasta este perioada in care pot fi sesizate primele simptome, dupa care curand va aparea herpesul.

Aminoacidul L-lizina din comozitia produsului este foarte important pentru culturisti si sportivii de performanta, deoarece majoritatea isi suprasolicita musculatura, iar acest aminoacid ajuta la recuperarea rapida dupa efort muscular si suprasolicitare in general. Joaca un rol important si in producerea hormonilor, mentinerea nivelului de azot si proteine necesare dezvoltarii musculare armonioase.

Alaturi de L-lizina, produsul contine si vitamina C care, pe langa cunoscutele sale proprietati antioxidante si de intarire a sistemului imunitar, contribuie, aidoma lizinei, si la formarea si mentinerea structurii colagenului. Astfel, deficienta de vitamina C poate avea ca rezultat degradarea tesuturilor conjunctive, ducand la slabirea anumitor structuri de sustinere ale organismului. De asemenea, la fel ca si lizina, impiedica diferite virusuri invadatoare sa-si gaseasca adapost in celulele organismului nostru.
BENEFICIILE preparatului L-Lysine Plus de la Calivita:
·         imunostimulator care in mod special creste rezistenta la infectiile virale herpetice bucale si genitale;
·         vindeca leziunile bucale si genitale provocate de virusul herpetic;
·         stimuleaza producerea hormonului de crestere;
·         imbunatateste absorbtia calciului la nivel digestiv si impiedica eliminarea lui prin urina, prevenind astfel osteoporoza si favorizand dezvoltarea armonioasa a oaselor copiilor;
·         reduce caderea parului;
·         stimuleaza productia de hormoni, enzime, anticorpi si colagen (substanta necesara pentru refacerea tesuturilor osoase, piele, tendoane, cartilaje, mai ales dupa interventii chirurgicale);
·         previne leucopenia - scaderea numarului de globule albe (leucocite) din sange;
·         e benefica in hipotiroidism;
·         reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor;
·         ajuta la producerea de carnitina care participa la transformarea acizilor grasi in energie, reducand oboseala musculara;
·         antianemic: mentine numarul de eritrocite si nivelul de hemoglobina optim in sange;
·         previne aparitia litiazelor renale;
·         previne si stopeaza cefaleea, vertijurile, greata, voma;
·         reduce depresia, stresul, iritabilitatea;
·         induce starea de bine in corp si minte, controleaza hiperactivitatea copiilor, regleaza somnul (intra in componenta triptofanului, aminoacid din care creierul produce neurotransmitatorul serotonina);
·         contribuie la corectarea deficientelor aparatului de reproducere;
·         regleaza pH-ul organismului (mentine echilibrul acid-alcalin in organism).


miercuri, 9 mai 2012

Panax Ginseng


Produsul Panax Ginseng de la Calivita este un extract natural de ginseng coreean, planta supranumita si "radacina vietii". Ginsengul aduce un aport de energie solara in organism si actioneaza in sfera mobilizarii resurselor - fizice, psihice, sexuale - in special la barbati.
Ginseng-ul este o planta perena originara din Asia de Rasarit, Siberia si America de Nord. Pentru multiplele proprietati terapeutice, chinezii o considera planta minune. In comert exista mai multe tipuri de Ginseng (coreean, chinez, american, siberian), toate facand parte din familia Araliaceae, unele mai mult, altele mai putin eficiente.
Astazi, in mai toata lumea, extractul de ginseng este folosit in scopuri terapeutice sub forma de supliment natural. Faptul ca sporeste forta fizica si spirituala constituie o certitudine. Nu intamplator, aceasta planta este denumita in China "radacina vietii". Chinezii sustin ca extractul de ginseng vindeca, printre altele, impotenta, anemia, afectiunile digestive, insomniile, oboseala, hipoglicemia, bolile inflamatorii articulare, tulburarile de circulatie sanguina si regleaza tensiunea arteriala. Stimuleaza activitatea glandelor endocrine si faciliteaza asimilarea vitaminelor si substantelor minerale.
Pentru persoanele care nu se alimenteaza corespunzator si prezinta carente de vitamine si minerale, e foarte important ca aportul de astfel de elemente esentiale sa fie absorbit si utilizat integral. Fara vitamine si substante minerale, organismul este incapabil sa prelucreze si sa transforme in energie proteinele, glucidele si lipidele. Consumul regulat de ginseng este folositor pentru oricine, indiferent de varsta sau sex, deoarece previne imbatranirea si mentine forta si pofta de viata. Efectete deosebite ale ginsengului chinezesc si coreean (Panax Ginseng) sunt cunoscute de milenii...
In medicina Orientului Indepartat este considerat un panaceu, un medicament natural bun la toate. Cu cat planta este mai batrana, cu atat cresc calitatea si puterea tamaduitoare a extractului, deoarece creste continutul in substante active. In cazul ginsengului coreean, calitatea cea mai buna se obtine din planta de cinci-sapte ani. Ginsengul siberian sau radacina de Taiga (Eleutherococcus Senticosus) a fost studiata ca planta terapeutica in primul rand de cercetatorii rusi. Acestia au testat efectele extractului de radacina si au obtinut rezultate deosebite la muncitorii dintr-o fabrica si la sportivi. In cazul celor 15.350 de muncitori testati, rata imbolnavirilor s-a redus la 37,1%, iar in cazul atletilor si altor sportivi, s-au obtinut rezultate deosebite: o rezistenta mai mare si o refacere mult mai rapida a conditiei fizice in urma efortului prelungit.
Folosirea extractului de ginseng in sport este tot mai raspandita. S-a stabilit ca administrarea unor doze mari de extract este extrem de benefica. Ginsengul in stare pura contine 12-13 elemente active (ginsenozide), care si in radacina de cea mai buna calitate se regasesc doar in proportie de 1-2%. In urma testelor, s-a confirmat ca extractul din aceasta planta stimuleaza activitatea cerebrala, deoarece creste nivelul de adrenalina, aceasta tinand "treaz" creierul si intarziind aparitia oboselii. In timpul antrenamentelor sau competitiilor, ginsengul face ca musculatura sa foloseasca mai putin glicogen si mai multi acizi grasi pentru producerea energiei.

ATENTIE!
- Desi extractul de ginseng nu este un medicament, ar fi de preferat ca persoanele cu hipertensiune arteriala si cardiacii sa consulte medicul inainte de a asocia acest preparat cu medicamentele prescrise. Dozele mici pot produce cresterea tensiunii arteriale, iar dozele mari la scaderea acesteia.

- E important de stiut ca extractul de ginseng prezent in capsulele sau tabletele solubile in intestin este cel mai eficient, diferitele preparate de ginseng obtinute prin extractie alcoolica nefiind sunt intocmai eficiente.
- Determina o mai buna utlizare a vitaminelor si sarurilor minerale. De aceea este bine sa fie utilizat si profilactic.
- Nu este recomandat pentru femeile insarcinate sau cele care alapteaza.
- Nu este reccomandat persoanelor care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala.
- Nu este recomandat persoanelor diagnosticate cu diabet, insomnie, schizofrenie, cancer mamar, cancer uterin, cancer ovarian, endometrioza sau uter fibrinoid.
- Pentru cei care pot dezvolta insomnie, ultima tableta se va lua cel mai tarziu la ora 19.
- Nu trebuie consumat mai mult de 6 saptamani consecutiv.