duminică, 28 octombrie 2012

Vitamina C Plus Flavonoid



C Plus Flavonoid de la CALIVITA, intareste rezistenta organismului faţa de infectii. C PLus Flavonoid este un produs exclusiv natural, cu continut de vitamina C extras din macese, macese macinate si bioflavonoizi care amplifica efectul vitaminei C, bioflavonoizii pot reduce simptomele alergice.
Organismul uman nu este capabil sa sintetizeze bioflavonoide, asadar acestea sunt furnizate organismului doar prin aport alimentar. Aceasta grupa de substante este frecvent utilizata in accidentele sportive, deoarece reduce durerea, atenueaza efectele loviturilor, are efect hemostatic si amelioreaza simptomatologila hipocalcemiei.

Impreuna cu Vitamina C, bioflavonoidele mentin integritatea structurii interne a capilarelor. Au actiune antibacteriana si accelereaza circulatia sangvina. Bioflavonoidele participa la sinteza acizilor biliari, scad colesterolemia si, prin efectul reducator (antioxidant), previn formarea cataractei. Bioflavonoidele in asociere cu Vitamina C sunt deseori utilizate in tratamentul herpesului. Quercitina, un bioflavonoid extras dlin algele verzi-albastre, are actiune benefica in tratamentul astmului si al alergiei.
Sursele naturale importante de bioflavonoide sunt: citricele, ardeiul si coacazele negre. In cantitati mai mici se afla si in caise, cirese, struguri, prune si macese. In preparatele de Vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se gaseste sub forma de poliascorbat, avand un efect prelungit fata de cel al acidului ascorbic simplu, obtinut pe cale sintetica.
Deficitul de vitamina C conduce la aparitia scorbutului. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului fata de bolile infecto-contagioase. Participa la activarea multor sisteme enzimatice si are un rol important in respiratia celulara. Accelereaza vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si oaselor, precum si la sinteza hormonilor cortico-suprarenalieni. Are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si impreuna cu acidul folic si vitamina B12 stimuleaza maturarea globulelor rosii (hematiilor). Scade colesterolul sangvin si protejeaza organismul fata de substantele cancerigene. Creste si mentine randamentul fizic. In timpul suprasolicitarilor fizice creste necesarul de vitamina si din aceasta cauza se recomanda sportivilor un consum crescut inainte de competitii. La fel ca majoritatea vitaminelor, Vitamina C se descompune usor si este sensibila la lumina, caldura si vapori de apa. La depozitarea Vitaminei C trebuie sa avem in vedere toate acestea.
Vitamina C (acidul ascorbic) face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) si din aceasta cauza, in cazul unor solicitari fizice excesive se elimina in cantitati mari din organism. Din fericire insa, cercetarile recente au descoperit preparate cu absorbtie lenta (time released, efect retard) datorita carora vitamina C poste fi prezenta permanent in organism si isi va exercita efectul benefic pe o durata mare de timp.
Vitamina C a fost descoperita de catre savantul maghiar Szent-Gyorgyi Albert. El a fost primul care reusite sa extraga din ardei vitamina C si pentru aceasta descoperire a fost distins cu Premiul Nobel. Astazi se pot procura usor si la noi in tara produse cu Vitamina C obtinuta din surse naturale. Vitamina C se gaseste atat in zarzavaturi, cat si in citrice, sursa naturala principala constituind-o insa macesele in care se gaseste impreuna cu asa numitele flavonoide care sporesc efectele acidului ascorbic.
Un alt savant laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling, a demonstrat ca vitamina C se poate administra profilactic si terapeutic in numeroase boli, de la banalul guturai pana la cancer.
Atentie!
In starile febrile creste necesarul de Vitamina C al organismului. De asemenea, aportul de Vitamina C trebuie crescut la femeile care folosesc anticonceptionale, steroizi, analgezice, aspirina sau cantitati exagerate de alcool.
Mod de administrare C Plus Flavonoid
Un flacon de C Plus Flavonoid contine 100 de tablete, se administreaza cate 1 tableta de C Plus zilnic sau conform recomandarilor.
O tableta de C Plus Flavonoid contine:
- Vitamina C (acid ascorbic) 75 mg
- Bioflavonoide 100 mg
- Macese 100 mg

miercuri, 24 octombrie 2012

Culevit



Compozitie/capsula

Arginina (78,39 mg); Fenilalanina (33,04 mg); Histidina (31,03 mg); Vitamina C (30 mg); Metionina (29,84 mg); Acid malic (23,47 mg); Triptofan (15,32 mg); Adenina (2,26 mg); Tirozina (1,27 mg); Vitamina B6 (1 mg); Vitamina B2 (0,8 mg); Biotina (0,03 mg)

Descriere

Ingredientele active ale suplimentului alimentar Culevit sunt aminoacizii si vitaminele, care participa la functionarea normala a organismului. Tabletele de Culevit au un efect deosebit regeneratoare ale organismului in caz de boala sau in perioada de convalescenta. Substantele active ale acestui produs sunt aminoacizii cu diferite structuri chimice (metionina, fenilalanina, triptofan, arginina, histidina, tirozina); vitaminele (vitamina C, B6, B2, B7) si intermediarii intercelulari (acidul malic) si nucleobazele (adenina). Substantele active ale tabletelor de Culevit se gasesc si in alimentele pe care le consumam zilnic (insa in proportii diferite), prin urmare si persoanele sanatoase pot consuma produsul.

Utilizare si indicatii terapeutice

Culevit sprijina eficient procesele fiziologice importante din organism si functionarea normala a sistemului imunitar si a metabolismului. Pe baza studiilor stiintifice si a experientei empirice, produsul Culevit poate fi utilizat cu eficienta dupa operatii si accidentari, in perioadele de convalescenta, pentru regenerarea organismului. Acesta poate fi un supliment alimentar eficient pentru cei care tin cura de slabire sau alte diete stricte.

Mod de administrare

Ca supliment alimentar, 3x2 tablete pe zi, sau consultati specialistul inainte de inceperea tratamentului

duminică, 21 octombrie 2012

Coenzyme Q 10



Coenzima Q10 este o substanţă prezentă în toate celulule organismului şi este indispensabilă desfăşurăriii normale a proceselor biologice şi biochimice, datorită rolului major deţinut în transportul energiei necesare celulelor.
    Coenzima Q10 a fost descoperită în 1957 de Frederick Crane de la Enzime Research Center din cadrul Universităţii Wisconsin, prin izolarea acesteia din inimă de bou, iar patru ani mai târziu Peter D. Mitchell a explicat mecanismul prin care coenzima Q10 produce energie la nivel celular şi în 1978 a câştigat Premiul Nobel pentru această descoperire.
    Coenzima Q10 (ubichinona, ubidecarenone, CoQ10) este o 1,4-benzoquinonă (para-chinonă) în denumire Q se referă la grupul chimic chinonă iar 10 se referă la numărul de subunităţi chimice isoprenyl. Această substanţă, solubilă în uleiuri este prezentă în celele mai multe celule eucariote, în special în mitocondrii, acele centrale minuscule ale celulelor umane, unde se sintetizează moleculele de acid adenozintrifosforic, combustibilul cu cea mai mare încăcătură de energie produs de organismul uman. Este o componentă a lanţului de transport de electroni şi participă la respiraţia celulară aerobă, generatoare de ATP (Adenozin-5-Trifosfat), molecula nucleotid multifuncţională implicată în transferul intracelular de energie, pentru metabolismul celular. 95% din necesarul de energie al organismului este generat în acest fel. De aceea cea mai mare nevoie de coenzima Q10 o au organele cu consum mare de energie cum sunt inima, ficatul şi rinichi.
    Carenţa sa determină dereglări în procesele de oxidoreducere ce se desfăşoară la nivel celular şi cauzează astfel tulburări dintre cele mai diverse în funcţionarea organismului. Scăderea cu doar 25% faţă de normal al cantităţii de CoQ10 duce la apariţia semnelor de insuficienţă cardiacă, hipertensiune, şi alte numeroase boli.
Coenzima Q10 este sintetizată în organism în cantitatea necesară pentru funcţionarea normală a celulelor până la vârsta de 30 de ani. După această vârstă scade cantitatea de CoQ10 din organism, împunându-se suplimentarea acesteia din alimente şi din utilizarea suplimentelor alimentare.
    Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor, în special vitamina E, însă efectul antioxidant este mult mai puternic
    Există 10 tipuri obişnuite de CoQ dar dintre ele numai CoQ10 face parte din structura celulelor umane. Alimentele cele mai bogate în această substanţă sunt: somonul, macroul, sardelele, inima şi ficatul de bovine, spanac, broccoli, ouă, alune. Dar în cursul prelucrării termice, prin gătire, CoQ10 desi rezistă până la 100-115 grade Celsius, devine inactivă. De aceea este necesar aportul de CoQ10 prin consumul de suplimente alimentare, iar firma Calivita International ne pune la dispoziţie produsele sale Coenzyme Q10 si Super CoQ10 Plus, două suplimente alimentare naturale de o calitate foarte bună.
    Efectul deosebit al coenzimei Q10 este subliniat şi de cercetările care arată ca tratamentul cu coenzima Q10 are efecte benefice asupra tuturor formelor de cardiomiopatie, aşa cum arată şi un studiu al dr. Peer Langsjoen (Temple, Texas). În lipsa acestui tratament cardiomiopatiile evoluează spre forme care impun un transplant de inimă deosebit de costisitor (în SUA costul acestei operaţii se ridică la suma de 150.000 de dolari). Si alte cercetări, precum cele ale dr. W.V.Judy prezentate în cadrul simpozionului de la Roma din 1990 au demonstrat rolul benefic al coenzimei Q10 pentru persoanele care au suferit un infarct miocardic, administrarea zilnică a 100 mg de CoQ10a mărit durata de viaţă a acestor pacienţi iar capacitatea funcţională a inimii a crescut şi s-a redus predispoziţia la infarct. Cercetările au demonstrat că insuficienţa cardiacă şi predispoziţia pentru infarct miocardic pot fi cauzate şi de carenţa cronică de Q10.
    Tratarea hipertensiunii arteriale cu medicamente hipotensoare tradiţionale (beta blocante) aduce şi multiple efecte secundare nedorite ce împiedică funcţionarea enzimelor activate de CoQ10. Soluţia în acest caz poate fi doar administrarea concomitentă cu beta blocantele şi a CoQ10 pentru a contracara lipsa coenzimei Q10 din organism şi apariţia unor efecte adverse nedorite precum: oboseala, apatia, scăderea contractilităţii miocardului. Pe bună dreptate se spune că această coenzimă Q10 este hrana muşchiului inimii. În Japonia CoQ10 este folosită atâtîn tratamentul bolilor cardiovasculare cât şi pentru fortificarea sistemului imunitar, chiar şi pentru vindecarea ulcerului duodenal.
CoQ10 a dovedit proprietăţi terapeutice şi afecţiunile aparatului respirator, în astmul bronşic şi în diverse alergii, iar în psihiatrie în tratamentul schizofreniei şi al bolii Alzheimer, în încetinirea procesului de îmbătrânire, combaterea obezităţii şi a infecţiilor cu Candida albicans, în tratamentul sclerozei multiple, al diabetului şi al unor afecţiuni dentare.
    
    Vitamina E (tocoferolul) care aparţine grupului vitaminelor liposolubile, are numeroase efecte fiziologice benefice. Protejază acizii graşi polinesaturaţi împotriva radicalilor liberi,oxidarii, ajutând astfel la menţinerea funcţionarii normale a celulelor, a vitaminei A, seleniului, a doi aminoacizi cu sulf, şi a unor componenţi ai vitaminei C. O singură moleculă de vitamina E reuşeşte să protejeze 200 molecule de acizi graşi.
    Vitamina E este formată din opt compuşi numiţi tocoferoli -alfa, beta, gamma, delta, epsilon, zeta, eta şi theta. Dintre aceştia cel mai activ şi cel mai eficace este alfa-tocoferolul.
    Vitamina E este solubilă în grăsimi, este depozitată în ficat, în ţesutul adipos, inimă, muşchi, testicule, uter, sânge, în glandele pituitară şi suprarenale. Vitamina E, antioxidant puternic, este un aliat important în lupta organismului împotriva radicalilor liberi şi a efectelor poluării mediului înconjurător.
    Are de asemenea un rol deosebit de important în metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, calciului şi fosforului, precum şi în echilibrul hidroelectric. Este de mare ajutor în recuperarea organismului în perioada de covalescenţă, prin accelerarea regenerării celulelor. Are acţiune pozitivă asupra sistemului nervos şi funcţiilor sexuale, participând – împreună cu glanda pituitară – la reglarea nivelului de hormoni sexuali.
    Întăreşte acţiunea altor vitamine (vitaminele K şi A) şi oligoelemente (seleniul).

    Vitamina A se găseşte în natură sub două forme: vitamina A ca atare numită şi retinol (prezentă în alimentele de origine animală) şi provitamina A cunoscută sub denumirea de caroten (care se gaseste atat în produsele animale cât şi în cele vegetale).
     În alimente au fost identificate cel putin zece varietăţi de provitamine (caroteni) dar cel mai reprezentativ este Beta-Carotenul care ajunge în organism prin aport alimentar (sau ca supliment alimentar) şi este transformat de organism în vitamina A în funcţie de necesitati.
    Beta Carotenul este transformat în vitamina A,prin absortie în principal din intestinul subţire cu ajutorul unei enzime, beta-carotene15,15 monooxygenase, şi depozitat în ficat sub formă de retinol, de unde este eliberat atunci cand organismul are nevoie, mecanism care este facilitat deprezenţa zincului, sau în rinichi, plămâni, ochi, şi ţesutul adipos.
    Beta-carotenul şi vitamina A protejază mucoasa nazală, bucal, faringiană, laringiană, traheală şi pulmonară, fiind un adjuvant eficient în tratamentul infecţiilor respiratorii, emfizemului pulmonar şi hipertiroidismului ; accelerează dezvoltarea fizică şi creşte rezistenta sistemului osos, are un rol esenţial în menţinerea vederii la întuneric, contribuie la profilaxia şi ameliorarea tulburărilor de vedere, creşte rezisţenta organismului faţă de infecţiile căilor respiratorii şi este un factor important în menţinerea sănătaţii pielii, parului, danturii si gingiilor, participă la biosinteza imunoglobulinelor (anticorpii), stimulează activitatea sistemului imunitar, previne şi ameliorează depigmentările cauzate de bolile ficatului sau de bătrâneţe.
    Daca beta-carotenul obţinut pe cale sintetică este alcătuit doar dintr-o moleculă trans beta-caroten, cel natural, găsit în sursele naturale este realizat din molecule trans beta-caroten şi 9-cis beta-caroten, ceea ce îi dovedeşte superioritatea.
  
    Seleniul este un oligoelement cu un efect antioxidant puternic care protejază organismul împotriva radicalilor liberi, care are un rol important şi în funcţionarea sănătoasă a sistemului imunitar.
    Este impotrant de ştiut că seleniu şi vitamina E acţionează sinergic, amplificându-şi reciproc efectul.
    Seleniul încetineşte îmbătrânirea ţesuturilor, neutralizează efectul unor substante cancerigene, protejând astfel organismul de bolile maligne. Este foarte util pentru menţinerea funcţiei de secreţie a pancreasului şi pentru menţinerea elasticităţii ţesuturilor. Seleniul joacă un rol important în menţinerea sănătătii. Face parte din enzima antioxidantă glutation peroxidaza şi astfel protejază celulele şi ţesuturile împotriva efectelor nocive aleradicalilor liberi. Asigură funcţionarea sănătoasă a sistemului imunitar, fiind necesar pentru producerea de hormoni tiroidieni, care contin iod.   
    Persoanele care au regimuri unilaterale (de exemplu vegetarienii) consumă, de obicei, o cantitate redusă de seleniu, prin urmare suplimentarea este necesară.
    Pentru o mai bună absorţie seleniul trebuie să fie sub formă de legături organice, nu anorganice, iar produsele naturiste ale firmei CaliVita International are seleniul sub această formă, ceea ce îi conferă calitate şi eficienţă.

Utilizare si indicatii terapeutice

    CoQ10 se foloseşte în afecţiunile aparatului respirator, în astmul bronşic şi în diverse alergii, iar în psihiatrie în tratamentul schizofreniei şi al bolii Alzheimer, în încetinirea procesului de îmbătrânire, combaterea obezităţii şi a infecţiilor cu Candida albicans, în tratamentul sclerozei multiple, al diabetului şi al unor afecţiuni dentare.CoQ10 este folosită atâtîn tratamentul bolilor cardiovasculare cât şi pentru fortificarea sistemului imunitar, chiar şi pentru vindecarea ulcerului duodenal.
    De asemenea produsul naturist Co Q10 al firmei Calivita International este folosit în toate afecţiunile în care componenţii produsului naturist au efecte terapeutice, atât vitamina E, beta carotenul si seleniul sunt antioxidanti puternici care protejază organismul împotriva radicalilor liberi, care are un rol important şi în funcţionarea sănătoasă a sistemului imunitar reducând riscul apariţiei cancerului şi leucemiei, precum şi în combaterea efectelor secundare ale chimioterapicelor care se administrează în aceste boli.
    Aportul de CoQ10 aduce beneficii pentru combaterea oboselii, recuperarea organismului în perioada de covalescenţă, prin accelerarea refacerii celulelor, reducerea efectelor datorită înaintării în vârstă.

miercuri, 17 octombrie 2012

Smokerade



Zi de zi suntem expuşi efectelor nocive ale radicalilor liberi, la nivel celular, efecte intensificate şi de efectele poluării mediului înconjurător, smogul, fumul de ţigară, razele UV, consumul unor alimente nesănătoase.
   Produsul naturist Smokerade combină proprietăţile antioxidante ale constituenţilor săi astfel încât este foarte util fumătorilor, atât activi cât şi pasivi pentru combaterea efectelor nocive ale fumatului care se adaugă celorlalte surse de poluare.
   Calivita International s-a gândit la nevoile noastre de a suplimenta aportul de vitamine, minerale si oligoelemente astfel ca noi sa putem corecta deficitul acestora datorat fumatului și poluării și să asiguram organismului tot ce are nevoie să functioneze corect, printr-un produs modern obţinut din ingrediente naturale, de o calitate deosebită, Smokerade.
     
Produsele naturiste Calivita sunt deosebit de utile în terapile naturiste datorita compozitiei acestora, produsele naturiste calivita fiind obținute din ingrediente naturale din zone ecologice și procesate astfel încât să iși păstreze nealterate proprietațile terapeutice.
    Cu toţii stim că fumatul este dăunător sănătăţii, de aceea este recomandat să renunţaţi la acest viciu. Dacă însă nu doriţi să faceţi acest „sacrificiu” atunci va trebui să reduceţi efectele nocive ale fumatului. Fumatul unei ţigări generează radicali liberi în organism şi compuşi aromatici policiclici (de exemplu benzipirenul), care au o acţiune cancerigenă, iar monoxidul de carbon (o adevărată otravă pentru sânge şi ţesuturi) şi cadmiu (nefrotoxic) sunt inhalate de către organism alterând starea de sănătate a organismului.
    Ardei roşu, Capsicum, este o plantă din familia Solanaceae, nativă din America, utilizat ca şi legumă, condiment. Exista o mare varietate de specii, denumite ardei iute, roşu sau gras. Denumirea derivă din cuvântul grecesc „kapto” însemnând „să muşte” sau „să înghită”, şi din dialectul mexican Nahuatl pentru ardeiul iute „chilli” sau „xilli” cultivat de foarte multă vreme, cu 3000 ani îH. Ardeiul iute pe lângă proprietăţile sale gastronomice, fiind regăsit în bucătăria multor popoare, are şi proprietăţi terapeutice, fiind un stimulent al circulaţiei sanguine şi analgezic , un stimulent al sistemului respirator, în special datorita conţinutului său în capsaicină (metyl vanilly nonenamide)o substanţă lipofilă cu gust înţepător şi conform unor cercetări are şi efecte anticancerigene inducând apoptoza în special împreună cu CoQ10.
În ultimi ani extractul de capsaicină este folosit în producerea unui spray foarte folosit de forţele de poliţie ca un mijloc neletal de imobilizare a unor persoane spray cunoscut sub numele de spray cu piper.
Capsaicina este utilizată în unguente pentru combaterea durerilor minore ale muşchilor şi articulaţiilor, artrită, nevralgii cauzate de zona zoster, dureri de spate, entorse, fiind folosită şi în tratamentul psoriazisului.
    Acidul elagic este un polifenol antioxidant găsit în numeroase fructe şi legume, ca mure, zmeură, căpşuni, afine, nuci, nuci pecan, rodii, struguri şi alte plante alimentare. Plantele produc acid elagic şi îl transformă într-o formă de tanin, cunoscut sub numele de ellagitannins, care este apoi hihrolizat de apă când plantele sunt consumate, regenerând acidul elagic.
Acidul elagic are o acţiune antioxidantă şi antiproliferativă, utilă în inhibarea unor substanţe cancerigene, inclusiv nitrozamine şi hidrocarburi policiclice aromatice, fiind util şi în reducerea tensiunii arteriale.
    Vitamina C este un nutrient esenţial vieţii, solubil în apă, implicat în producţia de glucocorticosteroizi şi de anumiţi neurotransmiţători (substanţe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic şi al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi şi a nitrozaminelor, în reacţii imunologice, care facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv.
La fel ca majoritatea vitaminelor, vitamina C se descompune uşor şi este sensibilă la lumină, caldură şi vapori de apă , condiţii de care trebuie ţinut seama la depozitarea acesteia.
Necesarul de vitamina C creste în stările febrile, al consumului de steroizi, analgezice, aspirina sau cantităţi exagerate de alcool, precum şi la femeile care utilizează anticonceptionale
Din 1928 până în 1933, echipa de cercetători maghiară compusă din Joseph L. Svirbely şi Albert Szent-Györgyi şi, independent, americanul Charles Glen King, au izolat pentru prima dată vitamina C şi au arătat că este acid ascorbic.
Un alt laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling a considerat că vitamina C se poate administra profilactic şi terapeutic în numeroase boli , de la banalul guturai până la cancer.
Majoritatea speciilor de animale şi plante îşi sintetizează singure vitamina C, prin urmare, nu este o vitamină pentru ele. Sinteza vitaminei C este obţinută printr-o secvenţă de paşi, bazaţi pe enzime, care convertesc glucoza în acid ascorbic. Acest lucru are loc fie în rinichi, la reptile şi pasări, sau în ficat, la mamifere şi păsări ciripitoare (Passeriformes). Ultima enzimă din proces, l-gulonolactonă oxidază, nu poate fi fabricată de organismele umane deoarece gena care aparţine enzimei nu funcţionează.
    Mutaţiile nu sunt însă letale, deoarce acidul ascorbic se regăseşte din abundenţă în sursele alimentare. Vitamina C se găseşte atât în zarzavaturi,(tomate, cartofi, broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, spanac), cât şi în citrice, (lămâie verde, lămâie, portocală, grepfrut), dar şialte fructe, papaya, coacăze, căpşuni, pepene galben şi kiwi, sursa naturală principală constituind-o însă măceşele în care se găseşte împreuna cu aşa numitele flavonoide care sporesc efectele acidului ascorbic.
    Vitamina E, antioxidant puternic, este un aliat important în lupta organismului împotriva radicalilor liberi şi a efectelor poluării mediului înconjurător.
Vitamina E este solubilă în grăsimi, este depozitată în ficat, în ţesutul adipos, inimă, muşchi, testicule, uter, sânge, în glandele pituitară şi suprarenale.
Vitamina E este formată din opt compuşi numiţi tocoferoli -alfa, beta, gamma, delta, epsilon, zeta, eta şi theta. Dintre aceştia cel mai activ şi cel mai eficace este alfa-tocoferolul.
Vitamina E (tocoferolul) care aparţine grupului vitaminelor liposolubile, are numeroase efecte fiziologice benefice. Protejază acizii graşi polinesaturaţi împotriva radicalilor liberi,oxidarii, ajutând astfel la menţinerea funcţionarii normale a celulelor, a vitaminei A, seleniului, a doi aminoacizi cu sulf, şi a unor componenţi ai vitaminei C. O singură moleculă de vitamina E reuşeşte să protejeze 200 molecule de acizi graşi.
Are de asemenea un rol deosebit de important în metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, calciului şi fosforului, precum şi în echilibrul hidroelectric. Este de mare ajutor în recuperarea organismului în perioada de covalescenţă, prin accelerarea regenerării celulelor. Are acţiune pozitivă asupra sistemului nervos şi funcţiilor sexuale, participând – împreună cu glanda pituitară – la reglarea nivelului de hormoni sexuali.
Este indicată sportivilor pentru că participă la dezvoltareamusculară normală, îmbunătăţeşte performanţa şi întârzie epuizarea musculară.
Întăreşte acţiunea altor vitamine (vitaminele K şi A) şi oligoelemente (seleniul).
    Zincul este unul dintre cele mai importante oligoelemente, găsindu-se în fiecare celulă a organismului, dar acesta nu dispune de un depozit important de zinc care să poată fi utilizat în caz de deficienţă. Avem aşadar nevoie de un produs modern, natural, care să ne ajute atunci când este nevoie.
În organism zincul se gaseşte într-o cantitate mică de, 2-3 grame, care este folosită de organism şi trebuie completată prin aportul zilnic prin alimentaţie sau suplimente nutritive cu conţinut de zinc.
Zincul acţionează în organism ca un veritabil „ agent de circulaţie”. Controlează şi reglează procesele metabolice, activitatea enzimelor şi menţine integritatea celulelor. Intră în componenţa a mai mult de 70 de enzimele de importanţă vitală care catalizează numeroase reacţii biochimice, de la cele care contribuie la dezvoltarea celulelor până la cele care duc la sinteza testosteronului (hormon sexual). Este constituentul esenţial al enzimelor care protejază organismul împotriva efectelor adverse ale radicalilor liberi.
Fiecare celulă a organismului uman conţine zinc, dar distribuţia acestuia în diferite organe nu este uniformă. În inimă, plămâni şi muşchi, zincul se află în concentraţii relativ constante, dar în sânge, testicule sau păr depinde de concentraţia de zinc din alimentaţie.
Este indispensabil în biosinteza proteinelor şi implicit a acizilor nucleici (ADN şi ARN). Este un constituent al insulinei (fiind responsabil de structura spatială a acesteia), hormonul responsabil cu metabolismul glucidelor, prin urmare un element important al acestui metabolism. Zincul participă la funcţionarea normală a organelor reproducatoare, prostată funcţionează normal doar în prezenţa unei cantităţi corespunzătoare de zinc, astfel că aportul de zinc ajută la ameliorarea unor boli ale prostatei şi poate fi eficient şi în tratamentul sterilităţii, este necesar pentru producerea testosteronului care intensifică anabolismul proteinelor favorizând dezvoltarea musculaturii.
Aportul suplimentelor alimentare cu zinc şi mangan are efecte benefice pentru persoanele în vârstă. Zincul are rol şi în desfăşurarea normală a funcţiilor cerebrale şi poate fi utilizat ca adjuvant în tratamentul unor boli psihice (schizofrenie), accelereazăvindecarea rănilor şi reduce în mod substanţial depunerile de colesterol, are efecte pozitive în cazul scaderii sensibilităţii gustative, ajută la dispariţia petelor albe ale unghiilor. Este necesar pentru diviziunea celulară, deoarece celulele sistemului imunitar se multiplică la o rată foarte ridicată sprijinind funcţionarea normală a acestui sistem.
Datorită poluării atmosferei marilor oraşe, dar şi a altor localităţi cu trafic auto intens, sau fumului de tigară, plumbul şi cadmiu elemente cu efecte nocive, sunt reţinute în organism în lipsa zincului, astfel căaportul de zinc prin suplimentele alimentare reduce fixarea acestor elemente toxice în organism.
Sursele naturale de zinc sunt carnea (vită, miel, porc, etc.) în alimente de origine marină (peşti, raci, etc.) şi în ouă, germeni de grâu, drojdia de bere, semintele de dovleac, laptele degresat şi muştarul.
Zincul actionează cel mai eficient în asociere cu vitamina A, calciu şi fosfor. Necesarul zilnic de zinc este de 15 mg dar poate fi mai mare în cazul alcoolicilor sau a diabeticilor, doza maximă fără efecte toxice este de 150 mg zilnic.
   Seleniul este un oligoelement cu un efect antioxidant puternic care protejază organismul împotriva radicalilor liberi, care are un rol important şi în funcţionarea sănătoasă a sistemului imunitar.
Seleniul a fost descoperit de Jons Berzelius în 1817, iar denumirea sa derivă de la cuvântul grecesc selene, care face referire la culoarea sa alb pal. Multă vreme a fost considerat un compus toxic dar cercetările stiinţifice din ultimele decenii au demonstrat că este un element indispensabil pentru nutriţie, care optimizează sănătatea organismului.
Seleniul joacă un rol important în menţinerea sănătătii. Face parte din enzima antioxidantă glutation peroxidaza şi astfel protejază celulele şi ţesuturile împotriva efectelor nocive aleradicalilor liberi. Asigură funcţionarea sănătoasă a sistemului imunitar, fiind necesar pentru producerea de hormoni tiroidieni, care contin iod. Persoanele care au regimuri unilaterale (de exemplu vegetarienii) consumă, de obicei, o cantitate redusă de seleniu, prin urmare suplimentarea este necesară.
Este impotrant de ştiut că seleniu şi vitamina E acţionează sinergic, amplificându-şi reciproc efectul.
Seleniul încetineşte îmbătrânirea ţesuturilor, neutralizează efectul unor substante cancerigene, protejând astfel organismul de bolile maligne. Este foarte util pentru menţinerea funcţiei de secreţie a pancreasului şi pentru menţinerea elasticităţii ţesuturilor.
Utilizarea seleniului se recomandă femeilor în perioada de menopauză, deoarece ameliorează bufeurile (valurile de caldură) şi starea de indispoziţie generală, iar bărbaţii au nevoie de seleniu în cantitati mai mari, deoarece aproape jumătate din întreaga cantitate de seleniu din organismse concentrează în testicule şi canalele seminale pierzându-se cantităţi considerabile de seleniu în timpul ejaculării.
    Coenzima Q10 este o substanţă prezentă în toate celulule organismului şi este indispensabilă desfăşurăriii normale a proceselor biologice şi biochimice, datorită rolului major deţinut în transportul energiei necesare celulelor.
Coenzima Q10 a fost descoperită în 1957 de Frederick Crane de la Enzime Research Center din cadrul Universităţii Wisconsin, prin izolarea acesteia din inimă de bou, iar patru ani mai târziu Peter D. Mitchell a explicat mecanismul prin care coenzima Q10 produce energie la nivel celular şi în 1978 a câştigat Premiul Nobel pentru această descoperire.
Coenzima Q10 (ubichinona, ubidecarenone, CoQ10) este o 1,4-benzoquinonă (para-chinonă) în denumire Q se referă la grupul chimic chinonă iar 10 se referă la numărul de subunităţi chimice isoprenyl.Această substanţă, solubilă în uleiuri este prezentă în celele mai multe celule eucariote, în special în mitocondrii, acele centrale minuscule ale celulelor umane, unde se sintetizează moleculele de acid adenozintrifosforic, combustibilul cu cea mai mare încăcătură de energie produs de organismul uman.Este o componentă a lanţului de transport de electroni şi participă la respiraţia celulară aerobă, generatoare de ATP (Adenozin-5-Trifosfat), molecula nucleotid multifuncţională implicată în transferul intracelular de energie, pentru metabolismul celular. 95% din necesarul de energie al organismului este generat în acest fel. De aceea cea mai mare nevoie de coenzima Q10 o au organele cu consum mare de energie cum sunt inima, ficatul şi rinichi.
Carenţa sa determină dereglări în procesele de oxidoreducere ce se desfăşoară la nivel celular şi cauzează astfel tulburări dintre cele mai diverse în funcţionarea organismului. Scăderea cu doar 25% faţă de normal al cantităţii de CoQ10 duce la apariţia semnelor de insuficienţă cardiacă, hipertensiune, şi alte numeroase boli.
Coenzima Q10 este sintetizată în organism în cantitatea necesară pentru funcţionarea normală a celulelor până la vârsta de 30 de ani. După această vârstă scade cantitatea de CoQ10 din organism, împunându-se suplimentarea acesteia din alimente şi din utilizarea suplimentelor alimentare.
Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor, în special vitamina E, însă efectul antioxidant este mult mai puternic.
Există 10 tipuri obişnuite de CoQ dar dintre ele numai CoQ10 face parte din structura celulelor umane. Alimentele cele mai bogate în această substanţă sunt: somonul, macroul, sardelele, inima şi ficatul de bovine, spanac, broccoli, ouă, alune. Dar în cursul prelucrării termice, prin gătire, CoQ10 desi rezistă până la 100-115 grade Celsius, devine inactivă
Tratarea hipertensiunii arteriale cu medicamente hipotensoare tradiţionale (beta blocante) aduce şi multiple efecte secundare nedorite ce împiedică funcţionarea enzimelor activate de CoQ10. Soluţia în acest caz poate fi doar administrarea concomitentă cu beta blocantele şi a CoQ10 pentru a contracara lipsa coenzimei Q10 din organism şi apariţia unor efecte adverse nedorite precum: oboseala, apatia, scăderea contractilităţii miocardului. Pe bună dreptate se spune că această coenzimă Q10 este hrana muşchiului inimii. În Japonia CoQ10 este folosită atâtîn tratamentul bolilor cardiovasculare cât şi pentru fortificarea sistemului imunitar, chiar şi pentru vindecarea ulcerului duodenal.
CoQ10 a dovedit proprietăţi terapeutice şi afecţiunile aparatului respirator, în astmul bronşic şi în diverse alergii, iar în psihiatrie în tratamentul schizofreniei şi al bolii Alzheimer, în încetinirea procesului de îmbătrânire, combaterea obezităţii şi a infecţiilor cu Candida albicans, în tratamentul sclerozei multiple, al diabetului şi al unor afecţiuni dentare.
    Ceaiul verde este facut din frunzele plantei Camellia sinensis care au suferit un minim de oxidare în timpul prelucrarii, după ce sunt trecute prin abur sunt uscate şi sfărâmate astfel încât se împiedică procesul de fermentare. Ceaiul verde provine din China dar a fost cultivat şi în alte părţi din Asia, din Japonia şi Coreea de sud şi până în Orientul Mijlociu, astfel încât diferitele soiuri pot diferi în mod substanţial în funcţie de condiţiile de creştere. În China sunt o multitudine de soiuri de ceai verde în funţie de regiunea în care este cultivat.
Cercetările stiinţifice au arătat ca ceaiul verde are efecte in prevenirea bolilor de inimă, ajută la pierderea în greutate datorită conţinutului bogat în polifenoli şi cafeină, producând termogeneza şi stimulând arderea grăsimilor, creşte rata de oxidare a acestora.
Ceaiul verde conţine polifenoli, în special catechine, carotenoide, tocoferoli, acid ascorbic (vitamina C), minerale (crom, mangan, seleniu, zinc), şi anumiţi compuşi fitochimici. Efectul antioxidant este mai mare decât cel al ceaiului negru.
Ceaiul verde are acţiune antiinflamatoare,antiseptică, şi antivirală, ajută la prevenirea cancerului, bolilor cardivasculare, mai ales infarctul miocardic, artritei reumatoide, a afecţiunilor cavităţii bucale, contribuie la intarirea sistemului imunitar, stimulează activitatea cerebrală
    Toate aceste ingrediente ale produsului naturist Smokerade al firmei Calivita International atent selecţionate din surse ecologice acţionează ca o barieră antioxidantă împotriva radicalilor liberi, şi a altor substanţe cancerigene fiind de un real folos fumătorilor activi dar şi celor pasivi, precum şi persoanelor care lucrează în mediu poluat, cu fum, sau alte surse poluante pentru aerul înconjurător, ideal pentru terapiile naturiste.

luni, 15 octombrie 2012

Digestive Enzymes



Digestive Enzymes este un complex de enzime digestive provenind din surse naturale, menit sa acopere toate necesitatile enzimatice ale procesului de descompunere alimentara din stomac, asigurand astfel o absorbtie optima a nutrientilor din hrana, un flux digestiv normal si o sanatate buna incepand de la nivelul tractului digestiv. Favorizeaza asimilarea mineralelor Calciu si Fier, precum si a vitaminei B12. Se stie ca, deseori, la originea unor probleme de sanatate se afla o disfunctie a sistemului digestiv. Daca in trecut problemele digestive erau practic necunoscute, in zilele noastre frecventa lor este tot mai mare. Un rol esential in procesul de digestie il au enzimele digestive, care optimizeaza transformarea alimentelor pentru o mai buna asimilare. Fiecare enzima are un rol bine definit. De exemplu:
- Proteaza digera proteine,
- Amilazele descompun carbohidrati,
- Lipazele grasimile,
- Lactazele produsele lactate.
Unii autori considera ca ne nastem cu o anumita cantitate de enzime si ca murim atunci cand aceasta rezerva se epuizeaza. Cert este ca activitatea enzimatica este influentata de numerosi factori: parazitoze, tabagism, cofeina, consumul de medicamente, alimentatia neadecvata, dezechilibrul acido-bazic, absenta acidului clorhidric din stomac, etc...

Se stie, de asemenea, ca pe masura ce imbatraneste, organsimul nostru secreta din ce in ce mai putine enzime. Activitatea enzimatica poate fi micsorata si de stres sau de epuizare.
Simptomele majore care indica o insuficienta enzimatica sunt: arsuri si leziuni la stomac, indigestie, senzatia de greutate in stomac, balonarea, gazele, oboseala dupa odihna, diareea, intoleranta la alimente, pierderea apetitului, etc... Cercetarile au demonstrat efectul pozitiv al consumarii unor enzime digestive care pot imbunatati procesul digestiv si elimina toxinele. O deficienta prelungita a enzimelor digestive poate duce la inflamatii cronice, halitoza, obezitate, migrene.
DIGESTIVE ENZYMES este un supliment de enzime digestive continand o gama larga de enzime naturale. Spectrul larg de actiune al preparatului se datoreaza amestecului de enzime format din: Pancreatina, Pepsina, Papaina, Proteaza care, impreuna, descompun proteinele (din carne) in aminoacizi. Descompunerea carbohidratilor este realizata de enzima Diastaza (numita si Amilaza).
- Betaina HCI din compozitia Digestive Enzymes este o substanta chimica naturala ce se poate gasi in stomac si participa la digestia grasimilor si proteinelor, calciului, vitaminei B12 si fierului.
- Tumericul este o planta din familia Ginger care in ultimii ani a suscitat interesul cercetatorilor. Principala substanta activa din compozitie este Curcumina. Numeroase studii asupra Curcuminei au demostrat proprietatile pozitive ale acesteia asupra organismului. Actioneaza benefic in afectiunile digestive si stimuleaza secretia biliara.
- Fenelul (feniculul) este o planta aromatizanta folosita inca din antichitate ca remediu pentru problemele digestive. Primele utilizari pot fi atribuite parintelui medicinei, Hipocrat. Fenelul contine uleiuri esentiale care cresc pofta de mancare si stimuleaza secretia enzimelor digestive, imbunatatind digestia si absorbtia. Principala substanta activa din semintele de fenicul o reprezinta terpenoidul numit anetol, care inhiba spasmele tractului digestiv. Este benefic in indigestii, constipatie, dureri abdominale si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Are, de asemenea, proprietati diuretice, antimicrobiene si analgezice.
- Bromelaina este denumirea pentru un grup de enzime puternice care descompun proteinele si se gaseste in ananas. Bromelaina a fost descoperita in anul 1957 si de atunci a fost intens studiata. Imbunatateste actiunea unor enzime digestive cum ar fi Tripsina sau Pepsina.
Digestive Enzymes este un produs benefic nu numai in tulburarile digestive, dar protejeaza in general sanatatea. In absenta enzimelor, numite si biocatalizatori, scade rezistenta sistemului imnunitar, imbolnavirile survin usor, vindecarile se petrec mai greu si sunt accelerate procesele de imbatranire.

miercuri, 10 octombrie 2012

Melatonin



Organismul uman , pe masura ce inainteaza in varsta, sufera o serie de modificari legate de declinul functiilor fiziologice, ceea ce determina o scadere a capacitatii de raspuns la stres si o crestere a incidentei bolilor. Se diminueaza capacitatea fizica, functiile pulmonare, cardiace, renale, sexuale, endocrrine, auditive, vizuale. Batranetea este o etapa inevitabila a exsiatentei noastre , dar o putem face mai suportabila, facila si sa ramanem cat mai putin dependenti de cei din anturajul nostru.
Melatonina este o substanta chimica naturala produsa la nivelul creierului de catre glanda pineala si se sintetizeaza din aminoacidul triptofan. Sinteza acesteia este stimulata de intuneric si redusa de lumina. De asemenea, producerea de melatonina se diminueaza odatã cu inaintarea in varsta, inca inainte de perioada de adolescenta. Imbatranirea poate fi definita ca un cumul de modificari/alterari survenite de-a lungul timpului la nivelul organelor, tesuturilor si celulelor. Deoarece este un proces inevitabil, iar durata medie de viata a crescut constant, in zilele noastre exista o preocupare tot mai intensa pentru ceea ce se numeste “successful aging” (imbatranire reusita), adica intarzierea dezvoltarii unor maladii specifice varstei si desfasurarea unei existente intr-o stare fizica si intelectuala cat mai buna. Desi imbatranirea este un proces universal, ea difera de la individ la individ, in functie de numerosi factori: ereditari, stil de viata, mediul inconjurator, nivelul socio-economic etc.

Profesorul Richard Wurtmann de la Institutul din Massachuset a descoperit ceasul biologic al imbatranirii. El a demonstrat lumii stiintifice ca batranetea se datoreaza atacurilor permanente ale radicalii liberi asupra celulelor sanatoase, atunci cand glanda pineala nu mai elibereaza melatonina in cantitate suficienta. Secretia acestei substante anti-imbatranire naturale debuteaza la trei luni de la nastere, apoi ea scade inca din adolescenta, diminuandu-se foarte mult mai ales dupa varsta de 40 de ani.
Cercetarile efectuate au demonstrat ca melatonina are numeroase efecte benefice in timp asupra organismului. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti descoperiti vreodata, cu o eficacitate mai mare in combaterea radicalilor liberi decat vitamina C, vitamina E sau beta-carotenul. Melatonina este, probabil, singurul antioxidant capabil sã patrunda in fiecare din celulele organismului, reducand astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunsi in organism prin alimentele nesanatoase sau datorate stresului.

Melatonina, odata oxidata, nu mai poate fi redusa la starea anterioara, astfel incat in urma reactiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produsi finali stabili. Deci, putem spune cã face parte din categoria antioxidantilor „terminali” sau „de sacrificiu”, in prezent studiindu-se utilizarea sa in starile patologice asociate cu stresul oxidativ, in special cele care insotesc procesul de imbatranire: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza etc. Una din cele mai importante proprietati ale melatoninei consta iîn revitalizarea intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat in experimentele sale cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli. Scaderea secretiei de melatonina poate semnaliza sistemului endocrin producerea unor cantitati mai mici de hormoni sexuali, ceea ce conduce la scaderea interesului pentru actul sexual si, in timp, la atrofierea organelor sexuale. Unul dintre domeniile noi cele mai interesante ale cercetãrilor efectuate asupra melatoninei consta in studiul efectelor acesteia asupra sistemului imunitar. Rezultatele evidentiaza ca melatonina creste capacitatea de aparare a organismului, aceasta actionand cu ajutorul antigenelor si a celulelor citotoxice naturale – celule care ajutã la combaterea afecþiunilor.
Experimentele efectuate pe animale au demonstrat ca melatonina reconstituie functiile imunitare. De asemenea, melatonina regleazã ceasul biologic al organismului, utilitatea sa manifestandu-se, in primul rand, la persoanele care sufera din cauza decalajului de fus orar, precum si la cei care sufera de tulburari de somn sau insomnie. Ca urmare a perturbarii ritmului biologic al organismului, se pune problema odihnei la oamenii de afaceri si la sportivii care calatoresc de pe un continent pe altul. La acestia, se va constata o scadere a randamentului fizic si intelectual. In asemenea cazuri, un supliment alimentar cu continut de melatonina poate fi util. Expertul in somn dr. Chris Idzikowski considera ca melatonina reprezinta o modalitate a creierului de a transmite organismului informatii referitoare la faptul cã noaptea este cea mai indicata pentru eliminarea toxinelor acumulate in organism. Un nivel scazut de melatonina in organism este asociat cu numeroase alte afecþiuni: anorexie, cancer de san, de prostata, deficit de atentie, epilepsie, afectiuni cardiace, etc. In toate aceste afectiuni, studiile efecuate au demonstrat un nivel scazut de melatonina. Utilizarea sistematica a melatoninei produsa de compania 4Life Products poate fi de un real folos prin efectele sale benefice asupra organismului, adica pentru un „successful aging”, reglarea ritmului somn-veghe.
Imbătrânirea este o consecinţă a trecerii timpului şi este un fenomen care nu poate fi evitat sub nici o formă. Ea începe la vârsta de 20-30 de ani, dar nu sesizăm acest lucru decât după 40 de ani, cu toate că majoritatea hormonilor antiîmbătrânire scad semnificativ mai târziu, abia pe la 40-50 de ani, când oamenii încep să vadă şi să simtă efectele îmbătrânirii. OMS a efectuat următoarea clasifi­care a acestei etape din viaţă:
45-59 ani - vârsta medie 60-74 ani - vârstnic
75-89 ani - batrân

În zilele noastre, există o preocupare accentuată pentru a se reuşi supravieţuirea indivizilor până la vârste Înaintate într-o formă fizică şi intelectuală bună. A apărut astfel conceptul de "successful aging", adică îmbătrânire reuşită. Aceasta Înseamnă încetinirea sau intârzierea dezvoltării unor maladii şi a unor procese degenerative care crează dificultăţi în existenţa persoanelor în vârstă.

Numeroase cercetări au demonstrat că aceste procese pot fi încetinite, creându-se, în zilele noastre, adevărate strategii antiaging care se referă la: o dietă echilibrată din punct de vedere caloric, modificări în stilul de viaţă (alimentaţie echilibrată), practicarea unor activităţi fizice (încetineşte diminuarea masei musculare odată cu înaintarea în vârstă), stimularea secreţiei unor substanţe cu rol în procesul de îrnbătrânire.

Profesorul Dario Acuna Castroviejo de la Universtitaea din Granada a coordonat cercetările efectuate pe cobai modificaţi genetic, suferind de îrnbătrânire prematură. Cercetătorii au descoperit că primele semne de îmbătrânire care apăreau la vârsta de 5 luni (echivalentul a 30 de ani umani) erau provocate de o creştere bruscă a nivelului de oxigen şi nitrogen din organism, ceea ce cauza distrugerea celulelor. După administrarea de melatonină, procesul de imbătrânire a fost încetinit. Profesorul recomandă consumul de melatonină după vârsta de 30 de ani, pentru a proteja celulele de atacurile care pot provoca moartea acestora.
S-a descoperit, de asemenea, că melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi (mai putemic chiar decât vitamina C şi E), fiind singurul antioxidant capabil să pătrundă în fiecare din celulele corpului şi să prevină astfel distrugerile provocate de radicalii liberi ajunşi în organism prin alimente sau produşi de stres. Astfel, melatonina distruge şi radicalii liberi răspunzători de unele afecţiuni degenerative (cancer, Alzheimer, Parkinson). O altă proprietate importantă a melatoninei este aceea de a revitaliza întregul sistem endocrin, aşa cum a demonstrat cercetătorul elveţian Walter Pierpaoli. Prin transplantarea glandei pineale de la un şoarece tânăr la unul bătrân, acesta şi-a recâştigat vitalitatea şi tinereţea, pe care le-a păstrat până la moarte, care a survenit peste alte 25 de procente din durata medie de viaţă, iar atunci când a transplantat glanda pineală a unui şoarece bătrân la unul tânăr, acesta a îmbătrânit rapid.
Spre deosebire de alţi antioxidanţi, melatonina nu suferă un ciclu redox, deci nu are abilitatea moleculară de a suferi reduceri şi oxidări reversibile şi succesive. Melatonina, odată oxidată, nu mai poate fi redusă la starea anterioară, astfel încât în urma reacţiei cu radicalii liberi are capacitatea de a forma produşi finali stabili. Astfel, melatonina face parte din categoria antioxidanţi lor "terminali" sau "de sacrificiu", în prezent studiindu-se utilizarea sa în stările patologice asociate cu stresul oxidativ, în special cele care însoţesc procesul de îmbătrânire: boala Parkinson, Alzheimer, ateroscleroza etc.

vineri, 5 octombrie 2012

Green Care



Compozitie/capsula

Medicago sativa (500 mg); magneziu (25 mg).

Descriere

Alfalfa (lucerna) este utilizata de multe secole in medicina traditionala datorita nenumaratelor sale efecte benefice. Este un diuretic natural; poate reprezenta un supliment adecvat in cadrul dietelor alcalinizate; contine multe vitamine si minerale care ajuta la functionarea sanatoasa a organismului. Medicina populara recomanda lucerna de multa vreme, datorita efectelor sale multilaterale. Frunzele sale sunt bogate in vitamine (beta-caroten, vitamina B, C, D, E si K) si in substante minerale (potasiu, fier, calciu si fosfor).

Utilizare si indicatii terapeutice

Green Care poate fi recomandata cu succes in tulburarile digestive - de ex. balonare si inapetenta. Este un diuretic natural. Neutralizeaza acidul gastric, de aceea este utilizata in tratarea ulcerului peptic. Intervine in procesele de coagulare sanguina, putand fi folosita si in cazul sangerarilor menstruale abundente. Este benefica si in cazul sangerarilor nazale frecvente. Se recomanda mai ales varstnicilor, deoarece fortifica sistemul imunitar si incetineste procesele de imbatranire. Creste puterea fizica, pofta de viata si asigura un somn linistit.

Mod de administrare

Ca supliment alimentar, pentru adulti, 4-8 tablete pe zi, sau consultati specialistul inainte de inceperea tratamentului.


O tableta de Green Care contine 200 mg !