sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Colesterolul, prieten sau dusman?



Colesterolul reprezinta combustibilul organismului. Orice organ care presteaza o functie continua are nevoie de colesterol care sa-i furnizeze energia necesara pentru a functiona in norme fiziologice. Sediul de sinteza, control si depozitare a colesterolului este reprezentat de ficat.
Atat de important si-n acelasi timp foarte daunator atunci cand este in exces, colesterolul poate reprezenta punctul de plecare a unor afectiuni grave, cu traiect cronic si cu evolutie nefavorabila. Acumularea de colesterol rau, adica de LDL, in organism se face treptat, si de cele mai multe ori intr-un mod silentios, pana la provocarea afectiunii.
Una dintre cele mai grave boli provocate de depunerile de colesterol, este reprezentata de ateroscleroza. Aceasta afectiune cardiaca predispune rapid la hipertensiune arteriala, ischemiei cardiace si creste riscul unui eventual infarct ce poate fi fatal.
Ateroscleroza se caracterizeaza prin depunerea excesiva de costerol, sub forma de placi de aterom, la nivelul vaselor mari de sange, influentand astfel curgerea acestuia. Ruperea unei placi de aterom poate sa provoace obstructia unui vas, ischemia adica privarea de oxigen a acelei zone si moartea sa daca nu este rapid rezvolata urgenta medicala.
Controlul cantitatii de colesterol din organism se face cu ajutorul unor produse 100% naturiste, pe care Calivita vi le recomande si care au ca scop scaderea concentratiei LDL-ului din sange,  impiedicarea formarii placilor de aterom si dizolvarea placilor deja formate.
Daca reusim sa tinem colesterolul in limite fiziologice in organim, vom reusi sa intelegem ca acesta nu reprezinta un dusman al organismului ci un ingredient fara de care existena noasta nu ar fi posibila. Spre exemplu creierul “consuma”cantitati notabile de colesterol pentru a functiona optim.
Diferenta dintre benefic si nociv, in ceea ce priveste colesterolul, este facuta de cantitate in care acesta se gaseste in sangele nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu