joi, 8 martie 2012

L-Lysine Plus

L-lizina este una aminoacid esential, adica este vital pentru sanatatea organismului, insa acesta nu il poate produce. L-lizina trebuie luata din alimente. Aminoacizi precum lizina sunt constituenti de baza ai proteinelor. L-lizina joaca un rol esential in producerea carnitinei, o substanta responsabila pentru convertirea acizilor grasi in energie si pentru reducerea colesterolului sanguin.
L-lizina ajuta la absorbtia calciului si este vitala pentru prodcerea colagenului, o substanta importanta pentru oase si tesuturile conjunctive, incluzand pielea, tendonul si cartilajul. Este necesara pentru sprijinirea bunei functionari a sistemului imunitar, fiind implicata direct in producerea anticorpilor. De asemenea, are rol important si in biosinteza hormonilor si enzimelor.
L-Lysine Plus impiedica atat reactivarea, cat si multiplicarea viruslui herpetic. Odata ce o persoana a contactat virusl herpetic, acesta ramane in organism. Chiar daca herpesul nu este vizibil pe piele, virusul ramane in stare latenta in sistemul nervos central, unde nu produce leziuni. Cand virusul se reactiveaza, acesta circula prin nervi pentru a ajunge la suprafata pielii. Aceasta este perioada in care pot fi sesizate primele simptome, dupa care curand va aparea herpesul.

Aminoacidul L-Lysine Plus din comozitia produsului este foarte important pentru culturisti si sportivii de performanta, deoarece majoritatea isi suprasolicita musculatura, iar acest aminoacid ajuta la recuperarea rapida dupa efort muscular si suprasolicitare in general. Joaca un rol important si in producerea hormonilor, mentinerea nivelului de azot si proteine necesare dezvoltarii musculare armonioase.

Alaturi de L-lizina, produsul contine si vitamina C care, pe langa cunoscutele sale proprietati antioxidante si de intarire a sistemului imunitar, contribuie, aidoma lizinei, si la formarea si mentinerea structurii colagenului. Astfel, deficienta de vitamina C poate avea ca rezultat degradarea tesuturilor conjunctive, ducand la slabirea anumitor structuri de sustinere ale organismului. De asemenea, la fel ca si lizina, impiedica diferite virusuri invadatoare sa-si gaseasca adapost in celulele organismului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu