joi, 29 martie 2012

White Willow

Prezentarea in detaliu a preparatului natural White Willow de la Calivita
Salcia alba (Salix alba) poate fi intalnita in toate locurile umede si racoroase. Denumita si salcie plangatoare, coaja ei este folosita din cele mai vechi timpuri in medicina populara. E foarte cunoscuta prin efectul de calmare a durerilor, scadere a febrei, intaritor, purificare a sangelui; infuzia se bea pentru combaterea hemoragiilor interne, colitelor, reumatismului, etc.
Este folosita si in ameliorarea afectiunilor de ficat, rinichi si inima (la barbatii de peste 50 de ani preintampina infarctul). E cunoscuta si pentru ameliorarea degeraturilor si tratarea hemoroizilor.
Medicii chinezi folosesc de mii de ani Salix Alba ca si calmant, insa in Occident aceste calitati au fost descoperite mult mai tarziu. In secolul I, grecul Dioscorides a fost primul european care a recunoscut efectele benefice ale salciei, iar un secol mai tarziu, medicul roman Galenus a studiat la randul sau proprietatile terapeutice ale acestei plante.
Stiinta moderna recunoaste, de asemenea, si proprietatile astringente ale salciei. Coaja salciei contine din abundenta salicin, salicortin si alte glicozide, rasini, oxalati si enzime. Putem sa o denumim aspirina naturala, deoarece salicinul natural existent printre constituentii plantei se transforma in organism in acid salicilic care nu are aproape nici un efect secundar.

Comparativ, aspirina (medicamentul), luata in doze mari, irita mucoasele digestive (cauzeaza stari de voma, diaree, hemoragii, ulcere gastrice, reactii alergice), poate provoca, de asemenea, zgomote in urechi, surzire si chiar paralizie a cailor respiratorii (Lombardino, 1985).
Cercetarile au demonstrat ca substantele antiinflamatorii nesteroidiene, de tipul aspirinei, diminueaza activitatea unor prostaglandine (PG). Intrucat prostaglandinele au un rol cheie in functionarea normala a sistemului imunitar, salicilatul din coaja salciei albe actioneaza in mod selectiv. Pentru a ajunge in ficat in vederea transformarii sale in acid salicilic, acesta blocheaza secvential si doar intr-o foarte mica masura prostaglandinele din peretii stomacului si ai intestinului, efectele secundare asupra acestor organe fiind astfel minime. Traversand gradual stomacul si intestinul, salicilatul ajunge in cele din urma in ficat, unde va fi transformat in acid salicilic, stadiu de la care va incepe sa isi exercite toate efectele terapeutice benefice.
Un flacon de White Willow are 100 de capsule !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu